Voor wie

Paardencoaching is voor iedereen geschikt: voor kinderen, mannen en vrouwen, jong en oud. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring met paarden hebt. Er wordt niet op een paard gereden. Wel kan het zijn dat ik je vraag een opdracht met het paard uit te voeren. Maar in geen geval vraag ik je op het paard te gaan zitten.

Mocht je een bepaalde angst hebben voor paarden dan kunnen we om te beginnen ook een ‘hekgesprek’ voeren.

Bij welke vraagstukken of uitdagingen kun je paardencoaching inzetten:

PTSS en trauma

Burn-out

Re-integratie bij burn-out

Communicatievaardigheden verbeteren

Persoonlijke vraagstukken

Letterlijk in beweging komen

Sociale vaardigheden

Herken je één of meer van de volgende situaties?

Ik lig vaak wakker van het piekeren.

Ik kan heel lang blijven malen over wat iemand tegen mij heeft gezegd, of wat anderen over mij denken. Het lijkt soms wel alsof ik mijn gedachtes niet kan stoppen. Ik weet dat ik het van me af moet zetten, maar dat stemmetje in mijn hoofd gaat maar door. Ik zou willen dat ik de uit-knop kon vinden!

Ik voel me vaak onzeker in het dagelijks leven

Dat heb ik altijd gehad. Er zijn bepaalde situaties waarin die onzekerheid sterker naar voren komt. Dan heb ik er echt last van. Ik kijk soms vol bewondering naar mensen die zelfverzekerd in het leven staan. Ik twijfel of dit voor mij ook haalbaar is. Maar een klein beetje meer zelfvertrouwen zou al heel welkom zijn.

Ik ervaar de omgang met andere mensen vaak als moeizaam en het kost me veel energie

Ik merk dit op mijn werk in de samenwerking met collega’s. En buiten mijn werk in het onderhouden van relaties. Het lijkt vaak wel alsof het allemaal van een kant moet komen en dat is buitengewoon vermoeiend. Het zou toch makkelijker moeten kunnen?

Ik heb het gevoel dat ik heel vaak niet mezelf kan zijn

Bij de paarden kan ik écht mezelf zijn. Ik voel me dan heerlijk. Ik word niet beoordeeld en kan gewoon zijn wie ik ben. Ik zou willen dat ik dat in het dagelijks leven ook zou kunnen. Ik voel me nu heel vaak alsof ik een rol speel. Ik ben bang dat mensen zouden schrikken als ze erachter komen hoe ik echt ben. Aan de andere kant zou het heerlijk zijn als ik gewoon mezelf kan zijn. Dit toneelspelen kan ik ook niet eeuwig volhouden.

Ik ben vaak zo druk en met zo veel dingen tegelijk bezig dat het lijkt alsof ik mezelf voorbij loop

Ik heb gewoon een ontzettend druk leven met een gezin en een baan. Bovendien vind ik ontzettend veel leuk om te doen. Ik heb vaak meerdere dingen tegelijk lopen en kan (wil!) daar ook niet tussen kiezen. Maar het wordt soms te veel, ik raak uitgeput en ik ben raak het contact met mezelf kwijt. Ik zou meer balans en rust in mijn leven willen. Maar ik heb eigenlijk geen tijd om dat te creëren…

Ik ben al vaker bezig geweest met manieren om goed in mijn vel te zitten en sterk in mijn schoenen te staan

Ik heb mezelf doelen gesteld om te bereiken wat ik wil. Maar het lukt me niet om deze doelen te behalen. Het lijkt wel alsof elke poging om beter in mijn vel te zitten er juist voor zorgt dat ik verder van mijn doelen afraak… Ik zou willen dat ik nu eens wél bereik wat ik echt wil.